Поняття віртуальних слідів та їх значення у процесі розслідування злочинів - Хижняк, Є. С.; Хижняк, Е. С.; Khyzhniak, Ye. S. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
У статті досліджено розмаїття наукових підходів до визначення криміналістично значущої інформації, яка виникає внаслідок учинення злочинів за допомогою комп’ютерних технологій, теоретичне визначення поняття віртуальних слідів; досліджено їх ознаки та сутнісні характеристики, класифікацію віртуальних слідів, а також їх значення у процесі розслідування кримінальних правопорушень.

В статье исследовано многообразие научных подходов к определению криминалистически значимой информации, которая возникает вследствие совершения преступлений с помощью компьютерных технологий, теоретическое определение понятия виртуальных следов; исследованы их признаки и сущностные характеристики, классификация виртуальных следов, а также их значение в процессе расследования уголовных правонарушений.

The concept of virtual traces and their significance in the process of investigating the crimes. The article studies the diversity of scientific approaches to the definition of forensic information, which arises from the commission of crimes connected with using computer technology, the theoretical definition of the concept of virtual tracks, explored their features and essential characteristics, the classi- fication of virtual tracks and their significance in the process of criminal offenses investigatio
Хижняк Є. С. Поняття віртуальних слідів та їх значення у процесі розслідування злочинів / Є. С. Хижняк // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 79. – С. 159-166.
Keywords: віртуальний слід; ознаки віртуальних слідів; класифікація слідів; віртуальний простір; трасологія; слідознавство; виртуальный след; признаки виртуальных следов; классификация следов; виртуальное пространство; трасология; изучение следов; virtual track; features of virtual tracks; classification of tracks; virtual space; research of traces