Участь територіальної громади в управлінні на місцевому рівні - Майко, Тетяна Степанівна; Майко, Т. С.; Майко, Татьяна Степановна; Maiko, Tetiana S. (Одеса : Фенікс, 2017)
У статті проаналізовано взаємодію територіальної громади з органами місцевого самоврядування. Розглянуто їх роль у процесі прийняття управлінських рішень з питань розвитку міста і підвищення якості послуг, що надаються населенню. Виокремлено функції та повноваження територіальних громад, що визначаються нормативно-правовою базою у роботі органів місцевого самоврядування. Встановлено, що участь територіальних громад в управлінні на місцевому рівні є ефективним, проте має свої недоліки, а саме – несистематичність та непослідовність.

В статье проанализировано взаимодействие территориальной общины с органами местного самоуправления. Рассмотрены их роль в процессе принятия управленческих решений по вопросам развития города и повышения качества предоставляемых услуг населению. Выделены функции и полномочия территориальных общин, которые определяются нормативно-правовой базой работы органыв мысцевого самоуправления. Установлено, что участие территориальных общин в управлении на местном уровне является эффективным, однако имеет свои недостатки, а именно – несистематичность и непоследовательность.

The article analyzes the interaction of local communities with local authorities. It examines their role in the process of making management decisions on issues of city development and improve the quality of services provided to the population. Allocated functions and powers of territorial communities, defined regulatory framework to work of local self-government system. Established that the participation of local communities in local governance is effective enough to meet local problems, but they cooperation is unsystematic and inconsistent.
Майко Т.С. Участь територіальної громади в управлінні на місцевому рівні / Майко Т.С. // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 188-198.
Keywords: територіальна громада; місцеві ради; Закон України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми»; территориальная община; местные советы; Закон Украины «О всеукраинском и местных референдумах»; local community; local councils; Law of Ukraine "On All-Ukrainian and Local Referendums"; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE