Суфражизм як шлях забезпечення гендерної рівності у сфері виборчих прав жінок - Гриценко-Веселовська, Ольга Вікторівна (Одеса, 2014)
В даній статі розглядаються головні аспекти теорії суфражизму. Зокрема, аналізуються характерні риси розвитку політичних прав жінок та напрямки посилення ролі жінок в житті суспільства. Акцентується увага на боротьбі жінок за зрівняння в правах з чоловіками в економічній, політичній, культурній сферах життя, а також на їх участі у загальнополітичних процесах.

This article discusses the main aspects of the theory sufrashizma. In particular, an analysis of the characteristics of the development of women's political rights and directions strengthening the role of women in society. Focuses on the struggle of women to equal rights to men in economic, political and cultural life, as well as their participation in the general political processes.
Гриценко-Веселовська О. В. Суфражизм як шлях забезпечення гендерної рівності у сфері виборчих прав жінок / О. В. Гриценко-Веселовська // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С.477-484.
Keywords: теорія суфражизму; соціальна роль жінок; політичні права; участь у загальнополітичних процесах; теория суфражизма; социальная роль женщин; политические права; участие в общеполитических процессах; theory of sufrashizm; social role of women; political rights; participation in the general political processes