Мотивована оцінка судом аргументів учасників справи: конвенційний та національний стандарт - Афанасьєва, Мар'яна Володимирівна; Афанасьєва, М. В.; Afanasieva, Mariana V. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Якість рішення суду залежить від якості його обґрунтування та викладу підстав прийняття. Суду необхідно дати відповідь на аргументи сторін, учасників справи. Це полегшує розуміння рішення сторонами та є гарантією проти свавілля; це важливий запобіжник, оскільки він дає можливість сторонам переконатися у тому, що їхні доводи були досліджені, а отже, суддя взяв їх до уваги.
Афанасьєва М. В. Мотивована оцінка судом аргументів учасників справи: конвенційний та національний стандарт / М. В. Афанасьєва // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 274-276.
Keywords: аргумент; правова аргументація; обґрунтоване судове рішення; практика Європейського суду з прав людини; argument; legal reasoning; reasoned court decision; practice of the European Court of Human Rights; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE