Кодифікація екологічного законодавства України - Віслогузова, Маргарита Дмитрівна (Одеса: Гельветика, 2019)
У статті аналізується необхідність кодифікування законодавства у сфері охорони довкілля, зокрема детально висвітлюються питання повноважень органів влади. Наголошено, що при створенні Екологічного кодексу український законодавець повинен зважати на міжнародний досвід, адже саме в ньому можна помітити доцільність прийняття такого акту.
Віслогузова М. Д. Кодифікація екологічного законодавства України / М. Д. Віслогузова // Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного Права: збірник матеріалів Університетської інтернет-конференції «Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного права»: матер. конференції (м. Одеса, 24 травня 2019 року) / відп. ред. д.ю.н., доц. Т.Є. Харитонова, к.ю.н., доц. Є.О. Платонова, к.ю.н., доц. Л.А. Канівець, к.ю.н., доц. К.М. Караханян. – Одеса: Гельветика, 2019. – С. 43-45.
Keywords: кодифікація; охорона довкілля; Екологічний кодекс України; владні повноваження; екологічне законодавство