Comparative Analysis of File Transfer Protocols in Low-Bandwidth Radionetworks - Стрелковська, Ірина Вікторівна; Стрелковська, І. В.; Стрелковская, Ирина Викторовна; Strelkovska, Iryna V.; Золотухін, Роман; Zolotukhin, Roman; Стрелковська, Юлія Олександрівна; Стрелковська, Ю. О.; Стрелковская, Юлия Александровна; Strelkovska, Yuliia O.; Strelkovskaya, Julia (Anhalt University of Applied Sciences, 2021)
The use of modern digital ultra and very high frequency (UHF/VHF) radio stations in the construction of digital governmental automated control systems (ACS) of the low echelon management level has led to the creation of protocols and standards that allow data transmission in low-bandwidth communication networks. However, none of these standards provide recommendations for file transfer in communication networks facing low speed, long delay and high probability of data loss. This work investigates QoS parameters and performs comparative analysis of FTP, TFTP, SCP, SFTP, ETFTP protocols for file transfer in low-bandwidth communication networks based on UHF/VHF radio stations. A model of two Harris RF-7850M-HH radio stations connected by an attenuator and coaxial cables was used to measure the QoS parameters. The characteristics including the bandwidth, jitter and average time of data transmission depending on the operating modes of radio stations and the level of attenuation in the radio communication channel have been obtained. The time of file transfer and the actual size of the transmitted data when using these protocols was measured. The recommendations for use of file transfer protocols in radio communication channels depending on the operating mode of the radio station are given. The obtained results allow to rationally choosing the mechanism and algorithm of file transfer when building governmental ACS of the low echelon management level based on low-bandwidth communication networks to increase the efficiency of bandwidth use in radio networks.

Використання сучасних цифрових ультра- та дуже високочастотних (UHF/VHF) радіостанцій при побудові цифрових державних автоматизованих систем управління (АСУ) низького рівня управління призвело до створення протоколів і стандартів, що дозволяють передавати дані в низькій пропускній мережі зв'язку. Однак жоден із цих стандартів не дає рекомендацій щодо передачі файлів у мережах зв’язку, які мають низьку швидкість, велику затримку та високу ймовірність втрати даних. У цій роботі досліджуються параметри QoS та виконується порівняльний аналіз протоколів FTP, TFTP, SCP, SFTP, ETFTP для передачі файлів у мережах зв’язку з низькою пропускною здатністю на базі радіостанцій UHF/VHF. Для вимірювання параметрів QoS була використана модель двох радіостанцій Harris RF-7850M-HH, з’єднаних атенюатором і коаксіальним кабелями. Отримано характеристики, що включають пропускну здатність, тремтіння та середній час передачі даних залежно від режимів роботи радіостанцій та рівня загасання в каналі радіозв'язку. Виміряно час передачі файлів і фактичний розмір переданих даних при використанні цих протоколів. Наведено рекомендації щодо використання протоколів передачі файлів у каналах радіозв’язку залежно від режиму роботи радіостанції. Отримані результати дозволяють раціонально вибрати механізм та алгоритм передачі файлів при побудові державних АСУ низького ешелонного рівня управління на базі низькопропускних мереж зв’язку для підвищення ефективності використання пропускної здатності в радіомережах.

Використання сучасних цифрових ультра- та дуже високочастотних (UHF/VHF) радіостанцій при побудові цифрових державних автоматизованих систем управління (АСУ) низького рівня управління призвело до створення протоколів і стандартів, що дозволяють передавати дані в низькій пропускній мережі зв'язку. Однак жоден із цих стандартів не дає рекомендацій щодо передачі файлів у мережах зв’язку, які мають низьку швидкість, велику затримку та високу ймовірність втрати даних. У цій роботі досліджуються параметри QoS та виконується порівняльний аналіз протоколів FTP, TFTP, SCP, SFTP, ETFTP для передачі файлів у мережах зв’язку з низькою пропускною здатністю на базі радіостанцій UHF/VHF. Для вимірювання параметрів QoS була використана модель двох радіостанцій Harris RF-7850M-HH, з’єднаних атенюатором і коаксіальним кабелями. Отримано характеристики, що включають пропускну здатність, тремтіння та середній час передачі даних залежно від режимів роботи радіостанцій та рівня загасання в каналі радіозв'язку. Виміряно час передачі файлів і фактичний розмір переданих даних при використанні цих протоколів. Наведено рекомендації щодо використання протоколів передачі файлів у каналах радіозв’язку залежно від режиму роботи радіостанції. Отримані результати дозволяють раціонально вибрати механізм та алгоритм передачі файлів при побудові державних АСУ низького ешелонного рівня управління на базі низькопропускних мереж зв’язку для підвищення ефективності використання пропускної здатності в радіомережах.
Strelkovskaya I. Comparative Analysis of File Transfer Protocols in Low-Bandwidth Radionetworks / I. Strelkovskaya, R. Zolotukhin, J. Strelkovskaya // 9th International Conference on Applied Innovations in IТ (ICAIIT). - Vol. - 9 Iss. 1. - Anhalt University of Applied Sciences, 2021. - P. 27-32.
Keywords: UHF/VHF Radio Station; Low-Bandwidth Network; QoS Parameters; радіостанція UHF/VHF; мережа з низькою пропускною здатніст; параметри QoS; FTP; TFTP; SCP; SFTP; ETFTP; Research Subject Categories::TECHNOLOGY::Information technology