Планування розслідування злочинів у сфері публічних закупівель - Виноградов, Вадим Ігорович; Виноградов, В. І.; Виноградов, Вадим Игоревич; Vynohradov, Vadym I. (Одеса: Фенікс, 2019)
У статті розглядаються проблеми планування розслідування злочинів у сфері державних закупівель. Зазначається, що процес розслідування злочинів державних закупівель залежить від дій слідчого, спрямованих на швидке та ефективне з’ясування обставин злочинної події. У дослідженні використано метод переходу від загального до індивідуального до об’єктивного та всебічного виконання мети статті. Визначено поняття планування розслідування злочинів у загальному розумінні, а концепція розслідування злочинів у загальному розумінні у сфері державних закупівель досліджується в широкому розумінні через призму характеристик елементів планування розслідування злочинів. Охарактеризовано кожен із елементів планування розслідування злочинів та подано класифікацію елементів планування розслідування злочинів у сфері державних закупівель за характером діяльності слідчого; використання додаткових ресурсів; за характером планування. Запропоновано власне бачення автора концепції та характеристик елементів планування розслідування злочинів у сфері державних закупівель.

В статье рассматриваются проблемы планирования расследования преступлений в сфере государственных закупок. Отмечается, что процесс расследования преступлений государственных закупок зависит от действий следователя, направленных на быстрое и эффективное выяснения обстоятельств преступного события. В исследовании использован метод перехода от общего к индивидуальному к объективному и всестороннему выполнению целей статьи. Определено понятие планирования расследования преступлений в общем понимании, а концепция расследования преступлений в общем понимании в сфере государственных закупок исследуется в широком смысле через призму характеристик элементов планирования расследования преступлений. Охарактеризованы каждый из элементов планирования расследования преступлений и представлена ​​классификация элементов планирования расследования преступлений в сфере государственных закупок по характеру деятельности следователя; использование дополнительных ресурсов; по характеру планирования. Предложено собственное видение автора концепции и характеристик элементов планирования расследования преступлений в сфере государственных закупок.

The article deals with the problems of planning the investigation of crimes in the field of public procurement. It is noted that the process of investigating public procurement crimes depends on the investigator’s actions aimed at quickly and effectively clarifying the circumstances of the criminal event. The study used a method of transition from general to individual to objectively and comprehensively fulfil the purpose of the article. The notion of crime investigation planning in the general sense is defined, and the concept of crime investigation in the general sense in the field of public procurement is investigated in a broad sense through the prism of the characteristics of elements of crime investigation planning. Each of the elements of crime investigation planning is described and a classification of crime investigation planning elements in the field of public procurement by nature of the investigator’s activity is given; by using additional resources; by the nature of the planning. The author’s own vision of the concept and characteristics of elements of the planning of the investigation of crimes in the field of public procurement is offered.
Виноградов В. І. Планування розслідування злочинів у сфері публічних закупівель / В. І. Виноградов // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 255-261.
Keywords: державні закупівлі; злочини у сфері державних закупівель; розслідування злочинів у сфері державних закупівель; планування розслідування злочинів; планування розслідування злочинів у сфері державних закупівель; государственные закупки; преступления в сфере государственных закупок; расследования преступлений в сфере государственных закупок; планирование расследования преступлений; планирование расследования преступлений в сфере государственных закупок; public procurement; public procurement crime; public procurement crime investigation; planning of crime investigation; planning of crime investigation in public procurements; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE