Ефективність соціологічного підходу в науці земельного права України - Сидор, В. Д.; Sydor, V. D. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
Публікацію присвячено дослідженню цінності земельного права на основі соціологічного підходу та встановленню його залежності від суспільних інтересів, реальних земельних відносин і практики вирішення земельних спорів. Цінність земельного права із соціологічної точки зору розглядається як механізм забезпечення й задоволення суспільних земельних інтересів. Доводиться, що соціологічний підхід має велике прикладне значення для формування галузі земельного права України.
Сидор В. Д. Ефективність соціологічного підходу в науці земельного права України / В. Д. Сидор // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 375-380.
Keywords: соціологічний підхід; земельні відносини; земельне законодавство; наука земельного права; методи пізнання; социологический подход; земельные отношения; земельное законодательство; наука земельного права; методы познания; sociological approach; land relations; land legislation; science of the land law; methods of cognition