Державні соціальні пільги в системі соціального захисту сім'ї, дитинства, материнства та батьківства в Україні - Бурлака, О. С.; Burlaka, O. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті визначено сутність поняття «соціальні пільги в системі соціального захисту сім'ї, дитинства, материнства та батьківства», визначено основні ознаки соціальних пільг, здійснено їх класифікацію. Також автор виділив систему пільг, які встановлюються для сімей з дітьми, багатодітних, неповних і малозабезпечених сімей, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів.
Бурлака О. С. Державні соціальні пільги в системі соціального захисту сім'ї, дитинства, материнства та батьківства в Україні / О. С. Бурлака // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 410-417.
Keywords: соціальні пільги; соціальний захист; дитинство; материнство; батьківство; социальные льготы; социальная защита; детство; материнство; отцовство; social benefits; social security; childhood; motherhood; fatherhood