Особливості участі законних представників у захисті прав малолітніх та неповнолітніх осіб у цивільному судочинстві - Волкова, Наталія Василівна; Volkova, Nataliia V.; Волкова, Н. В. (Одеса : Фенікс, 2026)
Законне представництво спрямоване на захист прав та інтересів малолітніх і неповнолітніх осіб, недієздатних фізичних осіб, а також осіб із обмеженою цивільною дієздатністю, які не можуть самостійно захищати свої права та інтереси в суді. Д. В. Іванчулинець слушно зазначає, що значення законного представництва в цивільному процесі суттєво переважає роль договірного представництва, оскільки воно стосується категорії осіб, які де-юре позбавлені можливості самостійно захищати свої права та інтереси в суді, навіть за наявності такого наміру.
Волкова Н. В. Особливості участі законних представників у захисті прав малолітніх та неповнолітніх осіб у цивільному судочинстві. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 165-169. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33023
Keywords: законне представництво; цивільне судочинство; малолітні особи; захист прав дитини; законні представники; цивільний процес; неповнолітні особи; legal representation; civil proceedings; minors; juveniles; protection of children’s rights; legal representatives; civil procedure