Художні символи в молодіжному романі-дистопії Сьюзен Коллінз "The hunger games” - Павлюк, Х. Т.; Павлюк, Христина Тарасівна; Pavliuk, Kh. T. (Одеса, 2016)
Стаття присвячена дослідженню символів на матеріалі сучасного молодіжного роману-дистопії Сьюзен Коллінз “The Hunger Games”. У роботі аналізуються характерні риси жанру молодіжної дистопії, окреслено розбіжності у тракту- ванні понять «антиутопія» та «дистопія». Виокремлено рослинні, музичні та предметні індивідуально-авторські символи і проаналізовано їхню роль у формуванні художніх образів, притаманних досліджуваному жанру.

The article deals with the investigation of symbols on the material of the modern Suzanne Collins’s young-adult dystopian novel “The Hunger Games”. The characteristics of the young-adult dystopian genre are analyzed in the article, the differences in the interpretation of the concepts “anti-utopia” and “dystopia” are defined. The author’s individual plant, musical, and object symbols are distinguished, and their role in the formation of images characteristic to the studied genre is analyzed.
Павлюк Х. Т. Художні символи в молодіжному романі-дистопії Сьюзен Коллінз "The hunger games” / Х. Т. Павлюк // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 86-90.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; молодіжний роман; дистопія; художній символ; young-adult novel; dystopia; fiction symbol