Мовна експресія риторичних звертань (на прикладі українського та кримськотатарського пісенного фольклору) - Деркач, В. В.; Derkach, V. V.; Кулікова, Т. В.; Куликова, Т. В.; Kulikova, Т. V. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті аналізується функціональний аспект мовної експресії риторичних звертань в українській і кримськотатарській мовах на прикладах пісенного фольклору. Зосереджена увага на характеристиці засобів мовної експресії звертань, окреслено коло питань, пов'язаних зі стилістичним забарвленням називання адресата, його оцінкою.
Деркач В. В., Кулікова Т. В. Мовна експресія риторичних звертань (на прикладі українського та кримськотатарського пісенного фольклору) / В. В. Деркач, Т. В. Кулікова // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 1 – С. 39-42.
Keywords: експресивність; звертання; мова; фольклор; экспрессивность; обращение; язык; expression; communication; language