Аналіз практики Європейського суду з прав людини у сфері захисту права на мирне володіння майном (належних до виплати коштів) - Валецька, Оксана Валеріївна; Валецкая, Оксана Валерьевна; Valetska, Oksana V. (My University, 2009)
Особливу роль у судовому захисті прав людини (у тому числі права на справедливу винагороду за працю) грає Європейський суд з прав людини. Практика Європейського суду свідчить, що однією з основних проблем при зверненні громадян є заборгованість по заробітній платі. Тому мета статті - аналіз рішень Європейського суду у сфері захисту прав на мирне володіння майном, в першу чергу, на заробітну плату.

Особую роль в судебной защите прав человека (в том числе права на справедливое вознаграждение за труд) играет Европейский суд по правам человека. Практика Европейского суда свидетельствует, что одной из основных проблем при обращении граждан является задолженность по заработной плате. Поэтому цель статьи - анализ решений Европейского суда в сфере защиты прав на мирное владение имуществом, в первую очередь, на заработную плату.

European Human Rights Court is an important issue of Human Rights protection, the right for equal payment as well. The European Court’s practice proves that the one of the main themes of civil actions is payment debts. So the aim of the article is analyses of Human Rights EU Court practice in peaceful possessing right protection sphere, first of all of salary issues.
Валецька О. В. Аналіз практики Європейського суду з прав людини у сфері захисту права на мирне володіння майном (належних до виплати коштів) / О. В. Валецька // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С.301-307.
Keywords: право на мирне володіння майном; Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод; "майно"; Європейський суд з прав людини; Европейский суд по правам человека; право на мирное владение имуществом; Конвенции о защите прав человека и основных свобод; "имущество"; European Court of Human Rights; the right to peaceful enjoyment of possessions; Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms; "property"