Початок досудового розслідування за КПК України 2012 року - Аленін, Юрій Павлович; Аленин, Юрий Павлович; Alenin, Yuriy P. (My University, 2013)
Присвячено дослідженню проблем початкового етапу стадії досудового розслідування – нового процесуального інституту, який введений замість існувавшої процедури порушення кримінальної справи. Об’єктом дослідження є прогнозовані позитивні та негативні аспекти появи пропонованого новим КПК України процесуального порядку початку досудових розслідувань кримінальних правопорушень.

Посвящена исследованию проблем начального этапа стадии досудебного расследования – нового процессуального института, который введен вместо существовавшей процедуры возбуждения уголовного дела. Объектом исследования являются прогнозируемые позитивные и негативные аспекты появления предлагаемого новым УПК Украины процессуального порядка начала досудебных расследований уголовных правонарушений.

The article is devoted to research the problems of the initial stage of pre-trial investigation Phase, a new proceeding Institute, that was introduced instead of existed criminal proceedings. The object of research is predicted positive and negative aspects of appearance offered by a new Criminal Procedure Code order of initial stage of pre-trial investigation phase of criminal offenses.
Аленін Ю. П. Початок досудового розслідування за КПК України 2012 року / Ю. П. Аленін // Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ. – 2013. - № 1(5). - С. 198-203.
Keywords: стадія досудового розслідування; початок розслідування; заяви і повідомлення про правопорушення; Єдиний реєстр досудових розслідувань; стадия досудебного расследования; начало расследования; заявления и сообщения о правонарушениях; Единый реестр досудебных расследований; pre-trial stage; initial stage of investigation; indictment; the Single register of pretrial investigations