Вплив російського збройного вторгнення в Україну на міжнародне судноплавство - Сергєєв, Юрій Володимирович; Сергєєв, Ю. В.; Serhieiev, Yurii V. (Одеса : Фенікс, 2026)
На сьогодні виникає необхідність у більш рішучій реакції на брутальну поведінку російської федерації щодо порушення свободи судноплавства в Чорному морі. Довготривалий конфлікт у Чорноморському регіоні та недостатнє реагування на агресивну поведінку рф матимуть серйозні наслідки для глобальної безпеки. Припинення неспровокованої, невиправданої агресії рф можливе лише за умов консолідованої підтримки міжнародної спільноти та застосування ефективних політико-правових механізмів впливу на дії агресора.
Сергєєв Ю. В. Вплив російського збройного вторгнення в Україну на міжнародне судноплавство. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 296-299. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33088
Keywords: міжнародне судноплавство; військова агресія; портова інфраструктура; морська блокада; морська безпека; міжнародно-правова відповідальність; ternational shipping; armed aggression; port infrastructure; maritime blockade; maritime security; international legal responsibility