Окремі питання кримінально-правової характеристики розголошення державної таємниці - Довженко, Вікторія; Dovzhenko, Viktoriia (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
У статті на підставі загальновизнаних теоретичних положень кримінальноправової доктрини виділені та проаналізовані конструктивні та кваліфікуючі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 328 кримінального закону України. Особлива увага приділена визначенню та правильному встановленню ознак предмета кримінального правопорушення, що є абсолютно обґрунтованим, виходячи з того, що цей вид правопорушення відноситься до матеріальних. Приділена увага такому оціночному поняттю, через який визначається кваліфікуюча ознака, як тяжкі наслідки.
Довженко В. Окремі питання кримінально-правової характеристики розголошення державної таємниці / В. Довженко // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 173-177.
Keywords: державна таємниця; гриф секретності; розголошення державної таємниці; злочинна бездіяльність; тяжкі наслідки; state secret; seal of secrecy; disclosure of state secret; criminal inaction; grave consequences; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE