Регіональне (не-європейське) співробітництво держав в сфері добробуту тварин та захисту їх від жорстокого поводження - Зубченко, Надія Ігорівна; Зубченко, Надежда Игоревна; Zubchenko, Nadiia I. (My University, 2014)
У статті проведено аналіз існуючих регіональних міжнародних договорів в сфері забезпечення добробуту тварин та захисту їх від жорстокого поводження. Акцент зроблено на не‑європейських регіонах – Американському, Африканському та Азіатсько‑Тихоокеанському. Проаналізовано практичну діяльність сторін регіональних угод у сфері забезпечення добробуту тварин та захисту їх від жорстокого поводження.

В статье проведен анализ существующих региональных международных договоров в сфере обеспечения благополучия животных и защиты их от жестокого обращения. Акцент сделан на не‑европейских регионах – Американском, Африканском и Азиатско‑Тихоокеанском. Проанализирована практическая деятельность сторон региональных соглашений в сфере обеспечения благополучия животных и защиты их от жестокого обращения.

The article analyzes the existing regional international agreements in the field of animal welfare and protection them from cruelty. Emphasis is placed on the non‑European regions – the Americas, Africa and Asia‑Pacific. The practical activity of the members of regional agreements in the field of animal welfare and protect them from cruelty is analyzed.
Зубченко Н. І. Регіональне (не-європейське) співробітництво держав в сфері добробуту тварин та захисту їх від жорстокого поводження / Н. І. Зубченко // Правова держава. – 2014. – № 17. – С. 102–105.
Keywords: добробут тварин; захист тварин від жорстокого поводження; регіональне співробітництво; благополучие животных; защита животных от жестокого обращения; региональное сотрудничество; animal welfare; protection of animals from cruelty; regional collaboration