Механізм взаємодії церкви та держави в Україні: характеристика основних елементів - Краснопольська, Т. М.; Краснопольская, Т. М.; Krasnopolskaya, T. M. (Одеса: Фенікс, 2015)
У статті розглядається українська модель взаємодії держави та Церкви, виділені основні елементи механізму такої взаємодії, а саме: політико-правова основа, інституційна, організаційна та економічна складові. Запропоновані заходи, спрямовані на покращення державно-церковних відносин.
Краснопольська Т. М. Механізм взаємодії церкви та держави в Україні: характеристика основних елементів / Т. М. Краснопольська // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 55. – С. 215-223.
Keywords: українська модель взаємодії держави та Церкви; покращення державно-церковних відносин; украинская модель взаимодействия государства и Церкви; улучшение государственно-церковных отношений; Ukrainian model of interaction between the state and the Church; improvement of state-church relations