Методи та системи штучного інтелекту : методичні рекомендації до практичних робіт для здобувачів другого (магістерського) рівня, які навчаються за спеціальностями: 121 – Інженерія програмного забезпечення, 122 – Комп’ютерні науки, 123 – Комп’ютерна інженерія, 125 – Кібербезпека та захист інформації, 172 – Електронні комунікації та радіотехніка, 014.09 – Середня освіта (Інформатика) - Русу, Олександр Петрович (Одеса, 2024)
Методичні рекомендації до практичних робіт для курсу «Методи та системи штучного інтелекту» призначені для самостійної роботи здобувачів, що навчаються за другим (магістерським) рівнем за спеціальностями: 121 – Інженерія програмного забезпечення, 122 – Комп’ютерні науки, 123 – Комп’ютерна інженерія, 125 – Кібербезпека та захист інформації, 172 – Електронні комунікації та радіотехніка, 014.09 – Середня освіта (Інформатика). Дисципліна «Методи та системи штучного інтелекту» надає здобувачам знання в галузі штучного інтелекту. Дисципліна орієнтована на вивчення існуючих та перспективних технологій штучного інтелекту. При вивченні дисципліни особливу увагу приділяється методам практичного застосування елементів штучного інтелекту в комп’ютерних пристроях та системах їх програмному забезпеченні та засобах кібербезпеки. Methodological recommendations for practical work for the course "Methods and systems of artificial intelligence" are intended for independent work of applicants studying at the second (master's) level in the following specialties: 121 - Software engineering, 122 - Computer science, 123 - Computer engineering , 125 - Cyber ​​security and information protection, 172 - Electronic communications and radio engineering, 014.09 - Secondary education (Informatics). The discipline "Methods and systems of artificial intelligence" provides students with knowledge in the field of artificial intelligence. The discipline is focused on the study of existing and promising technologies of artificial intelligence. When studying the discipline, special attention is paid to methods of practical application of artificial intelligence elements in computer devices and systems, their software and cyber security tools.
Русу О. П. Методи та системи штучного інтелекту : методичні рекомендації до практичних робіт для здобувачів другого (магістер.) рівня, які навчаються за спец.: 121 – Інженерія програмного забезпечення, 122 – Комп’ютерні науки, 123 – Комп’ютерна інженерія, 125 – Кібербезпека та захист інформації, 172 – Електронні комунікації та радіотехніка, 014.09 – Середня освіта (Інформатика). [Електронне видання] / О. П. Русу ; Кафедра комп’ютерних наук Міжнар. гуманітар. ун-ту. – Одеса, 2024. – 68 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/28428
Keywords: Using ChatGPT; Leonardo.Ai Image Generation System; Using Suno.Ai; Study of methods of cluster analysis; Artificial neuron research; Neural network training; Character recognition using a single-layer neural network; Research on genetic algorithms; Використання ChatGPT; Система генерації зображень Leonardo.Ai; Використання Suno.Ai; Дослідження методів кластерного аналізу; Дослідження штучного нейрону; Навчання нейронної мережі; Розпізнавання символів за допомогою одношарової нейронної мережі; Дослідження генетичних алгоритмів