Цифрове суспільство і технології: еволюція від масової аудиторії до груп інтересів - Ярова, Ліліана Вікторівна; Ярова, Л. В. (Одеса : Фенікс, 2026)
У сучасному світі характер політичної взаємодії дедалі більше визначається поширенням соціальних мереж і розвитком технологій «цифрового суспільства». Перехід від традиційних засобів масової інформації, таких як телебачення, радіо та друкована преса, до створення інформаційних і смислових наративів у соціальних мережах супроводжується змінами у соціальній структурі суспільства. У центрі уваги опиняється взаємодія між різними групами інтересів у цифровому середовищі
Ярова Л. В. Цифрове суспільство і технології: еволюція від масової аудиторії до груп інтересів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 368-372. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33162
Keywords: цифрове суспільство; соціальні мережі; групи інтересів; кіберпростір; дезінформація; digital society; social networks; interest groups; cyberspace; disinformation