Ефективність нормативно-правових актів у сфері захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - Боднарчук, О. І.; Боднарчук, О. И.; Bodnarchuk, O. I. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті проаналізовано забезпечення нормативно-правового захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Україні. Окреслено проблеми й напрями вдосконалення законодавства в цій сфері. Висвітлено пропозиції щодо підвищення ефективності застосування нормативно-правового забезпечення захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Боднарчук О. І. Ефективність нормативно-правових актів у сфері захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування / О. І. Боднарчук // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 316-321.
Keywords: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; нормативно-правові акти; соціальний захист; права дитини; дети-сироты и дети, лишенные родительской опеки; нормативно-правовые акты; социальная защита; права ребенка; orphans and children deprived of parental care; regulations; social protection; children’s rights