Расова дискримінація-забута історія чи сучасні реалії - Шевчук, Олена Олегівна; Щепотіна, Марина Сергіївна (Одеса : Гельветика, 2020)
Метою статті є визначення та розкриття розуміння сутності та змісту дискримінації з урахуванням сучасної вітчизняної правової доктрини та міжнародних стандартів захисту прав людини і громадянина. Здійснено правовий аналіз у міжнародних, вітчизняних нормативно-правових актах визначень поняття дискримінація.
Шевчук О. О., Щепотіна М. С. Расова дискримінація-забута історія чи сучасні реалії / О. О. Шевчук., М. С. Щепотіна // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 153-156.
Keywords: расова дискримінація; дискримінація; расизм; Конвенція про захист прав людини; ООН; порушення рівності