Особливості міжнародної правосуб'єктності ТНК - Камінський, І. І.; Каминский, И. И.; Kaminsky, I. I. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті робить висновок, що можна вказати наступне: хоча ТНК не є суб’єктами міжнародного права у класичному розумінні, проте стрімкий розвиток таких компаній та глобалізаційні процеси, що мають місце у сучасному міжнародному співтоваристві ставлять питання про перегляд правового статусу ТНК, а також про те, щоб поставити ТНК в один ряд з державами, міжнародними міжурядовими організаціями, націями та народами, що борються за незалеж- ність, як традиційними суб’єктами міжнародного права. Також різноманітність наукових поглядів на це питання повинна ініціювати додаткову зацікавленість правовим статусом ТНК серед студентів та молодих дослідників.
Камінський І. І. Особливості міжнародної правосуб'єктності ТНК / І. І. Камінський // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 137-140.
Keywords: «транснаціональні корпорації»; "транснациональные корпорации"; "transnational corporations"; світова економіка; мировая экономика; world economy; міжнародна правосуб’єктність ТНК; международная правосубъектность ТНК; international legal TNK; концепція квазіміжнародного права; концепция квазимеждународного права; the concept of quasi-international law