Безпека комп’ютерних систем у контексті законодавства та запобігання кіберзагрозам - Бойко, Віктор Дмитрович; Бойко, В. Д.; Boiko, Viktor D.; Василенко, Микола Дмитрович; Василенко, М. Д.; Vasylenko, Mykola D. (Одеса : Гельветика, 2019)
Стаття висвітлює аспекти безпеки комп’ютерної системи як виду інформаційної системи. Досліджено законодавство у сфері кібернетичної безпеки. Визначено поняття та проведено класифікацію загроз, пов’язаних із комп’ютерною безпекою. Надано рекомендації щодо підвищення безпечності використання комп’ютерних систем і комп’ютера як їхнього елементу.

The article highlights the security aspects of a computer system as a type of information system. The legislation in the sphere of cybernetic security is investigated. The concept and classification of threats related to computer security are defined. Recommendations for improving the safety of computer systems and computer as its element are given.
Бойко В. Д. Безпека комп’ютерних систем у контексті законодавства та запобігання кіберзагрозам / В. Д. Бойко, М. Д. Василенко // Юридичний вісник. - Одеса : Гельветика - 2019. - № 2. - С. 70-76.
Keywords: кібербезпека; комп’ютерні системи; інформаційні технології; законодавство; кіберзагрози; вірусні програми; cybersecurity; computer systems; information technology; legislation; cyber threats; virus programs; Research Subject Categories::TECHNOLOGY::Information technology; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE