Res judicata та прелімінарне вирішення можливих звернень до Європейського суду з прав людини - Пашковський, Микола Іванович; Пашковский, Николай Иванович; Pashkovskyi, Mykola I. (Одеса : Фенікс, 2012)
У статті розглядаються деякі правові проблеми, що обумовлюють необхідність запровадження національних механізмів попереднього розгляду індивідуальних звернень до Європейського суду з прав людини та відповідності таких механізмів принципу res judicata.

В статье рассматриваются некоторые правовые проблемы, обуславливающие необходимость учреждения национальных механизмов предварительного рассмотрения индивидуальных обращений в Европейский суд по правам человека и соответствия таких механизмов принципу res judicata.

The article discusses some of the legal issues causing the need to establish national mechanisms for prior review of individual complaints to the European Court of Human Rights and the relevant mechanisms such principle res judicata.
Пашковський М. І. Res judicata та прелімінарне вирішення можливих звернень до Європейського суду з прав людини / М. І. Пашковський // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 492-498.
Keywords: Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; Європейський суд з прав людини; прелімінарний розгляд індивідуальних звернень; принцип res judicata; Конвенция о защите прав человека и основных свобод; Европейский суд по правам человека; прелиминарное рассмотрение индивидуальных обращений; принцип res judicata; Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms; the European Court of Human Rights; the preliminary examination of individual complaints; principle of res judicata