Фінанси, гроші, кредит : практикум для підготовки до аудиторних занять та самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти - Слободянюк, Ольга; Кібік, Ольга; Примаченко, Іван; Візіренко, Світлана (Одеса : Нац. ун-т «Одес. юрид. академія», 2025)
Практикум призначений для здобувачів вищої освіти, які вивчають дисципліну «Фінанси, гроші, кредит». Здобувачам освіти запропоновано тематику практичних занять, перелік понять курсу, творчі завдання до практичних занять, питання до обговорення, зразки завдань для самостійної роботи, а також рекомендований перелік джерел. У практикумі пропонується комплекс вправ для виконання на практичних заняттях з фінансів, грошового обігу та кредитування, а також для самостійної роботи. Комплекс вправ спрямований на вироблення навичок аналізу фінансових показників, управління фінансовими інструментами, оцінки ефективності кредитних операцій та розуміння механізмів функціонування грошової системи. Практикум підготовлено відповідно до освітніх програм вищої освіти при викладанні дисципліни «Фінанси, гроші, кредит» і рекомендовано використовувати при підготовці фахівців за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти.
Слободянюк О., Кібік О., Редіна Є., Примаченко І., Візіренко С. Фінанси, гроші, кредит : практикум для підготовки до аудиторних занять та самостійної роботи здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти [Електронне видання] ; Нац. ун-т «Одес. юрид. академія». Одеса. 2025. 187 с. URL: https://hdl.handle.net/11300/30492; DOI: 10.32837/11300.30492.
Keywords: гроші; валюта; грошовий оборот; грошовий потік; грошова маса; грошовий ринок; грошові системи; інфляція; грошові реформи; валютний ринок; кількісна теорія грошей; монетаризм; кредитна система; центральний банк; комерційний банк; грошово-кредитна політика; міжнародний валютний фонд; фінанси; фінансова система України; фінанси господарського товариства; бюджетна система; бюджетний дефіцит; податкова система; державний кредит; міжнародні фінанси; фінансова безпека держави