«Електронний суд» як новітня перспективна система ведення судочинства в Україні - Філоненко, В. В.; Филоненко, В. В.; Fylonenko, V. V.; Чорна, В. Г.; Черная, В. Г.; Chorna, V. H. (Одеса : Гельветика, 2018)
У статті висвітлено актуальні питання впровадження електронних ресурсів у процес адміністративного судочинства з метою осучаснення та забезпечення швидкого поширення інформації для судового розгляду. Визначено, що електронний суд розглядається як нова ланка в системі адміністративних судів, призначення якої полягає в удосконаленні процесу обміну інформацією в електронному вигляді між судами, установами, учасниками судового процесу та державними органами. Ключовими ідеями впровадження електронного судочинства є автоматизація процесів судового діловодства, забезпечення повноцінного поширення інформації щодо судового розгляду, правової інформації, доступності до необхідної інформації учасників судового процесу, а також забезпечення дотримання процесуальних строків.

«Электронный суд» как новая перспективная система ведения судопроизводства в Украине. В статье освещены актуальные вопросы внедрения электронных ресурсов в процесс административного судопроизводства с целью осовременивания и обеспечения быстрого распространения информации для судебного разбирательства. Определено, что электронный суд рассматривается как новое звено в системе административных судов, назначение которого заключается в совершенствовании процесса обмена информацией в электронном виде между судами, учреждениями, участниками судебного процесса и государственными органами. Ключевыми идеями внедрения электронного судопроизводства является автоматизация процессов судебного делопроизводства, обеспечение полноценного распространения информации относительно судебного рассмотрения, правовой информации, доступности необходимой информации участников судебного процесса, а также обеспечение соблюдения процессуальных сроков.

“Electronic Court” as the latest, promising system of legal proceedings in Ukraine. The article highlights the actual issues of the introduction of electronic resources in the process of administrative justice in order to modernize and ensure the rapid dissemination of information for judicial review. It has been determined that the electronic court is considered as a new link in the system of administrative courts, the purpose of which is to improve the process of electronic information exchange between courts, institutions, participants in the judicial process and state bodies. Key ideas for introducing e-justice are automation of court proceedings, full dissemination of information on court proceedings, legal information, access to the necessary information of participants in the court process, and enforcement of procedural time-limits.
Філоненко В. В. «Електронний суд» як новітня перспективна система ведення судочинства в Україні / В. В. Філоненко, В. Г. Чорна // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 80 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 180-186.
Keywords: електронний документообіг; електронний суд; захист законних прав та інтересів; інформаційно-комунікаційні технології; учасники судового процесу; электронный документооборот; электронный суд; защита законных прав и интересов; информационно-коммуникационные технологии; участники судебного процесса; electronic document circulation; electronic court; protection of legitimate rights and interests; information and communication technologies; participants in the judicial process