Правові аспекти клонування людини - Короткий, Тимур Робертович; Korotkyi, Tymur R. (My University, 2002)
Розвиток цивілізації спричиняє появу нових напрямів наукових досліджень і виробництв, які мають важливе соціальне значення. А це зумовлює необхідність їхнього правового врегулювання. Право встановлює певні рамки для розвитку науково-технічного прогресу, для впровадження і застосування нових досягнень людської думки. Дедалі більшої актуальності набуває правова регламентація в галузі генно-інженерної діяльності. Развитие цивилизации вызывает появление новых направлений научных исследований и производств, которые имеют важное социальное значение. А это вызывает необходимость их правового урегулирования. Право устанавливает определенные рамки для развития научно-технического прогресса, для внедрения и применения новых достижений человеческой мысли. все большей актуальность приобретает правовая регламентация в области генно-инженерной деятельности. The development of civilization causes the emergence of new areas of research and production, which have a great social importance. This necessitates their legal settlement. The right to establish a framework for the development of scientific and technological progress, for the introduction and application of new achievements of human thought. More relevance acquires legal regulation in the field of genetic engineering.
Короткий Т. Р. Правові аспекти клонування людини / Т. Р. Короткий // Вісник Національної академії наук України. - 2002. - № 3. - С. 46-52.
Keywords: клонування людини; науково-технічний прогрес; генно-інженерна діяльність; клонирование человека; научно-технический прогресс; генно-инженерная деятельность; human cloning; scientific and technical progress; genetic engineering activity