Про «суще» та «належне» в праві - Дудченко, В. В.; Dudchenko, V. V. (My University, 2014)
Актуальність дослідження, на думку автора, визначається складністю права як соціального феномена. При дослідженні «Сущого» та «Належного» у праві необхідно зважувати нормативний і дескриптивний підходи, оскільки саме у даному контексті обгрунтовується метаюридична природа цінностей.
Дудченко В. В. Про «суще» та «належне» в праві / В. В. Дудченко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 51-53.
Keywords: «суще» та «належне» в праві; нормативний підхід; «сущее» и «должное» в праве; "Being" and "tribute" to the right; дескриптивный подход к праву; descriptive approach to law; нормативный подход; regulatory approach; дескриптивний підхід до права