Припинення договору надання юридичних послуг - Павліш, П. В.; Павлиш, П. В.; Pavlish, P. V. (My University, 2015)
В запропонованій статті розкриваються особливості цивільно-правового регулювання припинення договору надання юридичних послуг за законодавством України. При цьому наголошується, що підставами для припинення договору надання юридичних послуг слугує угода сторін, істотне порушення договору або інші обставини, передбачені законом чи договором. Припинити або змінити можна тільки такий договір, який визнається дійсним. При припиненні договору надання юридичних послуг за угодою сторін підстави такої угоди мають правове значення лише для визначення наслідків розірвання або зміни договору, але не для оцінки законності угоди сторін.Крім того, договір може бути розірваний або змінений судом на вимогу однієї із сторін.

В предлагаемой статье раскрываются особенности гражданско-правового регулирования прекращения договора оказания юридических услуг по законодательству Украины. При этом отмечается, что основаниями для прекращения договора оказания юридических услуг является соглашение сторон, существенное нарушение договора либо иные обстоятельства, предусмотренные законом или договором. Прекратить или изменить можно только такой договор, который признается действительным. При прекращении договора оказания юридических услуг по соглашению сторон основания такого соглашения имеют правовое значение лишь для определения последствий расторжения или изменения договора, но не для оценки законности соглашения сторон.Кроме того, договор может быть расторгнут или изменен судом по требованию одной из сторон.

The article describes the characteristics of civil-legal regulation of termination of the contract for the provision of legal services under the laws of Ukraine. It is noted that the grounds for the termination of the contract for the provision of legal services is the agreement of the parties, a fundamental breach of contract or other circumstances provided for by law or contract. To stop or change only the Treaty, which is recognized as valid. Upon termination of the agreement for the provision of legal services by agreement of the parties of the basis of such agreements have legal significance only to determine the effect of termination or change of the contract, but not to assess the legality of the agreement of the parties.In addition, the agreement may be terminated or modified by the court at the request of a party.
Павліш П. В. Припинення договору надання юридичних послуг / П. В. Павліш // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 104-107.
Keywords: договір; послуги; договір про надання послуг; юридичні послуги; припинення договору надання юридичних послуг; договор; услуги; договор о предоставлении услуг; юридические услуги; прекращения договора оказания юридических услуг; contract services agreement for the provision of services; legal services; termination of the contract of legal services; a variation of the contract of provision of legal services