Передумови, напрями та процес реформування корпоративного права Європейського Союзу - Калініна, О. М. (Одеса : Фенікс, 2014)
В даній статті розглядається процес реформування права компаній Європейського Союзу з метою створення кращих загальних умов для функціонування компаній на всій території ЄС. Йдеться про вдосконалення та модернізацію корпоративного права Європейського Союзу, аналізуються причини, передумови та напрямки реформування.

The article deals with the process of the modernisation of the European Union company law aimed at creating more efficient common features for function- ing of companies all over the EU. It turns to improvement and modernization of the European Union company law, analyses causes, prerequisites and areas of reformation.
Калініна О. М. Передумови, напрями та процес реформування корпоративного права Європейського Союзу / О. М. Калініна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С.147-154.
Keywords: право компаній; реформування права компаній; Європейський Союз; корпоративне право ЄС; право компаний; реформирование корпоративного права; Европейский Союз; корпоративное право ЕС; company law; modernisation of company law; European Union; European Union company law