Правомірний вплив на неправомірну поведінку учасників цивільних правовідносин - Данильченко, Олена Валентинівна; Данильченко, Елена Валентиновна; Danylchenko, Olena V. (My University, 2016)
Дослідження присвячено питанням правового впливу на неправомірну поведінку учасників цивільних правовідносин. Розглянуті питання правових наслідків порушення суб’єктивного права, питання попередження неправомірної поведінки, способи впливу на неправомірну поведінку учасника цивільних правовідносин: засоби оперативного впливу, самозахисту, через цивільно-правову відповідальність.

Исследование посвящено вопросам правового влияния на неправомерное поведение участников гражданских правоотношений. Рассмотрены вопросы правовых последствий нарушения субъективного права, вопросы предупреждения неправомерного поведения, способы влияния на неправомерное поведение участника гражданских правоотношений: способы оперативного влияния, самозащиты, гражданско-правовая ответственность.

The research is devoted to challenge of legal influence on the illegal behavior of participants of civil relations. Issues of the legal consequences of the violation of subjects rights, the prevention of misconduct and ways of influence on the illegal behavior of the participant of civil relations are considered: operational impact and self-protection through the civil responsibility.
Данильченко О. В. Правомірний вплив на неправомірну поведінку учасників цивільних правовідносин / О. В. Данильченко // Правовий вплив на неправомірну поведінку: актуальні грані : монографія / за ред. О. В. Козаченка, Є. Л. Стрельцова; МОН України, НУ «ОЮА», Каф.крим. права та ін. крим.-прав. дисциплін Миколаїв. ін-т. права, ПРЦ НАПрНУ, ГО «Всеукр. Асоціація крим. права» . — Миколаїв : Іліон, 2016. — С. 534-552.
Keywords: неправомірна поведінка; правопорушення; правові наслідки; види забезпечення виконання зобов’язання; заходи оперативного впливу; самозахист; цивільно-правова відповідальність; неправомерное поведение; правонарушение; правовые последствия, способы обеспечения выполнения обязательств; способы оперативного влияния; самозащита; гражданско-правовая ответственность; illegal behavior; offence; legal consequences; types of collateral obligation; operative methods of influence; self-protection; civil responsibility