«Оксамитова революція» та процес законодавчого забезпечення становлення демократії в Чехословаччині (1989-1991 рр.) - Мельниченко, Богдана Богданівна; Мельниченко, Богдана Богдановна; Melnychenko, Bohdana B. (My University, 2009)
У 1989-1991 рр. в країнах Центрально-Східної Європи відбулися кардинальні суспільно-політичні перетворення, які завершилися крахом комуністичних режимів і прискорили розпад і ліквідацію всієї системи соціалізму. Відкрилися нові перспективи та шляхи розвитку для центрально-європейських країн. Основними завданнями стали - демократизація суспільно-політичного життя, становлення ринкових відносин і масштабні інституційні реформи.

В 1989-1991 гг. в странах Центрально-Восточной Европы прошли кардинальные общественно-политические преобразования, которые завершились крахом коммунистических режимов и ускорили распад и ликвидацию всей системы социализма. Открылись новые перспективы и пути развития для центральноевропейских стран. Основными заданиями стали – демократизация общественно-политической жизни, становления рыночных отношений и масштабные институционные реформы.

In 1989 – 1991 cardinal social and political transformations which was completed the crash of the communist modes and accelerated disintegration and liquidation of all system of socialism passed in the countries of Central East Europe. New prospects and ways of development were opened for Central East Europe. Became basic tasks is democratization of social and political life, becoming of relations of markets and institutional reforms of scales.
Мельниченко Б. Б. «Оксамитова революція» та процес законодавчого забезпечення становлення демократії в Чехословаччині (1989-1991 рр.) / Б. Б. Мельниченко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 460-466.
Keywords: Чехословаччина в 1989-1991 рр.; «Оксамитова революція» в в Чехословаччині 1989-1991 рр.; становлення демократії в ЧСФР; політико-правові перетворення в Чехословаччині 1989-1991 рр.; Чехословакия в 1989-1991 гг.; «Бархатная революция» в в Чехословакии 1989-1991 гг.; становление демократии в Чехословакии; политико-правовые преобразования в Чехословакии 1989-1991 гг.; Czechoslovakia in 1989-1991.; "Velvet Revolution" in Czechoslovakia in 1989-1991.; the establishment of democracy in Czechoslovakia; political and legal reforms in Czechoslovakia in 1989-1991.