Типовые следственные ситуации при расследовании мошенничества в сфере бытовых отношений - Кириленко, Н. Ю. (Одеса: Фенікс, 2012)
Стаття присвячена теоретичним та практичним проблемам формування методики розслідування шахрайства у сфері побутових відносин. Розглянуто поняття даного підвиду шахрайства, розроблено його криміналістичну класифікацію. Виокремлено слідчі ситуації, що виникають у ході розслідування, та запропоновано алгоритм дій слідчого у відповідних ситуаціях при вирішенні певних завдань розслідування.
Кириленко Н. Ю. Типовые следственные ситуации при расследовании мошенничества в сфере бытовых отношений / Н. Ю. Кириленко // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.448-450.
Keywords: шахрайство у сфері побутових відносин; криміналістична характеристика; початковий етап рослідування; наступний етап розслідування; слідча (розшукова) дія