Комунікативні завдання і функції політичної метафори - Кабанцева, Н. В. (Одеса, 2022)
Написання статті присвячено вивченню особливостей політичної метафори, а саме її комунікативних завдань і основних функцій у політичному дискурсі. Проаналізовано погляди вітчизняних лінгвістів на питання сутності політичної метафори та її основних характеристик.
Кабанцева Н.В. Комунікативні завдання і функції політичної метафори / Н. В. Кабанцева // Лінгвістична теорія і практика : історична спадщина, актуальні проблеми та перспективи розвитку : матеріали XVІ Міжнар. наук.- прак. конф., присвяченої памяті док-ра філолог. наук, проф. В. Г. Таранця ( 16 грудня 2022 р.) / редкол.: Л. Г. Таланова (голов.), [та ін]. – Одеса : МГУ, 2022. - С. 10-15
Keywords: метафора; політична метафора; комунікативні завдання; функції політичної метафори