Історичний аспект дослідження категорії «державна влада» - Опаленко, Дмитро Анатолійович (Одеса : Фенікс, 2015)
Стаття присвячена висвітленню розвитку категорії «державна влада» з урахуванням концептуальних підходів функціонування державної влади. Розкрито питання взаємозв’язку функціонування державної влади із світоглядними соціальними орієнтирами. Було зазначено, що соціальна влада невід’ємна від будь-якої організованої, більш-менш стійкої і цілеспрямованої спільності людей, що дозволяє стверджувати про вагоме значення державної влади в управлінні будь-яким суспільством.

Статья посвящена освещению развития категории «государственная власть» с учётом концептуальных подходов функционирования государственной власти. Раскрыты вопросы взаимосвязи функционирования государственной власти с мировоззренческими социальными ориентирами. Было отмечено, что социальная власть неотделима от любой организованной, более или менее устойчивой и целенаправленной общности людей, что позволяет утверждать о большом значение государственной власти в управлении любым обществом.

The article is dedicated coverage of the category «government» taking into account the conceptual approaches to the functioning of public authorities. Disclosed the linkages between the functioning of public authorities with social philosophical orientations. It was noted that social power is inseparable from any organized more or less stable and targeted community of people that suggests the great importance of the government in the management of any company.
Опаленко Д. А. Історичний аспект дослідження категорії «державна влада» / Д. А. Опаленко // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 302-311.
Keywords: категорія «державна влада»; соціальна влада; аналіз системи державної влади; суспільство; категория «государственная власть»; социальная власть; анализ системы государственной власти; общество; analysis of the system state authority; category of "state authority"; social power; society