Право на доступ до Інтернету: поняття та міжнародно-правове регулювання - Супрун , О. В.; Suprun, O. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
Повноцінний захист права кожного на доступ до Інтернету з необхідністю, на думку автора статті, потребує його закріплення в багатосторонніх міжнародних договорах. При цьому важливо не лише зафіксувати це право, але і передбачити обов’язки держав щодо його дотримання, а також механізми захисту, зокрема, шляхом звернення до Європейського Суду з прав людини.
Супрун О. В. Право на доступ до Інтернету: поняття та міжнародно-правове регулювання / О. В. Супрун // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 339-342.
Keywords: Інтернет; Интернет; the Internet; захист права кожного на доступ до Інтернету; защита права на доступ к Интернету; protection of the right of access to the Internet; правове забезпечення відносин в глобальній мережі Інтернет; правовое обеспечение отношений в глобальной сети Интернет; legal security relations in the Internet