Вплив психоемоційного стану особи на достовірність доказів у кримінальному провадженні в умовах воєнного стану - Бєлік, Лариса Степанівна; Бєлік, Л. С.; Bielik, Larysa S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сучасний розвиток кримінального судочинства в Україні відбувається в умовах війни, що впливає не лише на характер кримінальних правопорушень, а й на сам процес доказування. У таких обставинах особливої ваги набувають психологічні чинники, насамперед психоемоційний стан учасників кримінального провадження, адже саме він значною мірою визначає формування доказової інформації. Відповідно до положень кримінального процесуального законодавства, доказування включає збирання, перевірку та оцінку доказів, що актуалізує питання уточнення критеріїв їх достовірності.
Бєлік Л. С. Вплив психоемоційного стану особи на достовірність доказів у кримінальному провадженні в умовах воєнного стану. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 595-596. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33296
Keywords: доказування; психоемоційний стан; достовірність показань; криміналістика; воєнний стан; proof; psycho-emotional state; reliability of testimony; criminalistics; martial law