Новітні кримінально-правові дослідження – 2023 : Альманах наукових праць - (:unkn) unknown (Миколаїв : Іліон, 2023)
До Альманаху наукових праць, який формувався в умовах повномасштабної військової агресії рф проти Українського народу, увійшли матеріали, присвячені проблематиці сучасного кримінального права цивілізованого світу. Автори наукових досліджень, якими виступили як відомі дослідники проблем кримінального права в їх теоретичній та прикладній площині, так і молоді науковці, які роблять перші кроки у формуванні власної наукової правосвідомості, досліджують актуальні питання становлення, сучасного стану та перспектив подальшого розвитку кримінального права України, пропонуючи власні концепти вирішення нагальних проблем, сформованих соціально-політичним викликом сьогодення, одним з яких є продовження розпочатої до повномасштабної війни активної діяльності з формування нового за змістом та формою кримінального закону України. Видання може викликати зацікавленість вчених, аспірантів і студентів, співробітників судових та правоохоронних органів, державних службовців, а також всіх тих, хто замислюється над проблемами українського кримінального права та практики його застосування в сучасних умовах воєнного часу в Україні та шукає відповіді на питання, поставлені необхідністю підвищення ефективності кримінально-правового регулювання.

To the Almanac of scientific works, which was formed in the conditions of full-scale military aggression of the russian federation against the Ukrainian people, included materials devoted to problems of modern criminal law of the civilized world. Authors of scientific of studies performed by well-known researchers of criminal law problems in their theoretical and applied plane, as well as young scientists who are taking the first steps in the formation of their own scientific legal awareness, research current issues formation, current state and prospects for the further development of criminal rights of Ukraine, offering own concepts for solving urgent problems, formed by the socio-political challenge of today, one of which is continuation of the active activity started before the full-scale war formation of a new criminal law of Ukraine in content and form. The publication may be of interest to scientists, graduate students and students, employees of judicial and law enforcement agencies, civil servants, as well as all those who think about the problems of Ukrainian criminal law and practices of its application in modern wartime conditions in Ukraine and seeks answers to questions posed by the need to improve efficiency criminal law regulation.
Новітні кримінально-правові дослідження – 2023 : Альманах наукових праць / за ред. д.ю.н., проф. О. В. Козаченка, д-ра філос. в галузі права (PhD), доц. О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Іліон, 2023. – 259 с.
Keywords: система кримінально-правового регулювання; кримінальне покарання; кримінальне правопорушення; протидія незаконному обігу наркотиків; протидія корупційної злочинності в умовах воєнного стану; слідчі (розшукові) дії в умовах воєнного стану; system of criminal law regulation; criminal punishment; criminal offence; combating illegal drug trafficking; combating corruption crime under martial law; investigative (research) actions under martial law; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Criminal law