Обʼєкт кримінальних правопорушень, що полягають у незаконних діях щодо підакцизних товарів - Перстинчик, Дмитро; Perstynchik, Dmytro (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
В тезах визначається, що суспільна небезпека незаконних дій щодо підакцизних товарів визначається низкою факторів. Кримінальні правопорушення, передбачені ст. 201-4 та ст. 204 КК, є предметними, і при встановленні ознак складу кримінального правопорушення необхідно керуватися чинним податковим законодавством на момент вчинення діяння, та встановлювати наявність всіх ознак конкретного виду підакцизного товару, визначених законом. The abstracts define that the public danger of illegal actions in relation to the excisable goods is determined by a few factors. Criminal offenses under Articles 201-4 and 204 of the Criminal Code are subject-specific, and in determining the elements of a criminal offense, it is necessary to be based on the tax legislation in force at the time of the offense and to establish the existence of all the elements of a specific type of excisable goods as defined by law.
The object of criminal offenses consisting of illegal actions involving excisable goods
Перстинчик Д. Обʼєкт кримінальних правопорушень, що полягають у незаконних діях щодо підакцизних товарів / Д. Перстинчик // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.]; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф.; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 396-400. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31181
Keywords: підакцизні товари; предмет кримінального правопорушення; обʼєкт; контрабанда; excisable goods; subject of a criminal offense; object; smuggling