Складнопідрядні речення із семантикою умови в системі українського синтаксису - Савченко, А. Л.; Савченко, Алла; Savchenko, A. L. (ВД "Гельветика", 2017)
У статті проаналізовані різні типи складних речень, що мають семантику умови, і обґрунтований вплив базового семантичного умовного сполучника якщо на конструктивні особливості прислівних складнопідрядних речень на фактичному матеріалі наукового дискурсу.

The article analyzes the different types of composite sentences, which have the semantics of the condition, and proved the influence of basic semantic conditional conjunction якщо on design features preword complex sentences on factual material of scientific discourse.
Савченко А. Л. Складнопідрядні речення із семантикою умови в системі українського синтаксису / А. Л. Савченко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т. 2. – С. 51-55.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; умовне значення; складні конструкції; модальний план; реальна умова; гіпотетична умова; conditional value; complex structures; modalplan; real condition; hypothetical condition