Розподіл влади: сучасний погляд - Пехник, Алевтина Валентинівна; Пехник, А. В.; Пехник, Алевтина Валентиновна; Pekhnyk, Alevtyna V. (Одеса: Фенікс, 2017)
В даній статті представлений аналіз теорії розподілу влади в її історичному аспекті, враховуючи світовий досвід застосування цієї концепції. Головна увага приділяється зміні акцентів щодо змісту теорії розподілу влади, з урахуванням світового досвіду та сучасних тенденцій розвитку суспільства та держави.

В данной статье представлен анализ теории разделения властей в ее историческом аспекте, учитывая мировой опыт применения этой концепции. Главное внимание уделяется изменению акцентов относительно содержания теории разделения властей, с учетом мирового опыта и современных тенденций развития общества и государства.

This article presents an analysis of the theory of separation of powers in its historical aspect, taking into account the world experience of applying this concept.The main attention is paid to changing the emphasis on the content of the theory of separation of powers, taking into account the world experience and current trends in the development of society and the state.
Пехник А. В. Розподіл влади: сучасний погляд / А. В. Пехник // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 37-49.
Keywords: розподіл влади; світовий досвід; Конституція США; распределение власти; мировой опыт; Конституция США; Конституція Франції; Конституция Франции; distribution of power; world experience; US Constitution; Constitution of France; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE