Основи програмної інженерії : навч.-метод. посібник - Трофименко, Олена Григорівна; Трофименко, О. Г.; Trofymenko, Olena H.; Манаков, Сергій Юрійович; Манаков, С. Ю.; Manakov, Serhii Yu.; Ларін, Дмитро Георгійович; Ларін, Д. Г.; Larin, Dmytro H. (Одеса : Фенікс, 2022)
Розглянуто основні засоби програмної інженерії щодо розробки моделей засобами UML, роботи в системі контролю версій Git, планування програмного проєкту, декомпозиції і тестування програм, вивченню методів і механізмів DevOps і DevSecOps. Містить завдання з індивідуальними варіантами до лабораторних занять, які виконуються у комп’ютерному класі, та самостійних робіт у межах навчальної дисципліни.

The main software engineering tools for developing models using UML, working in the Git version control system, planning a software project, decomposing and testing programs, studying the methods and mechanisms of DevOps and DevSecOps are considered. It contains tasks with individual options for laboratory classes performed in a computer class, and independent tasks within the academic discipline.
Трофименко О. Г. Основи програмної інженерії : навч.-метод. посібник / О. Г. Трофименко, С. Ю. Манаков, Д. Г. Ларін. – Одеса : Фенікс, 2022. – 197 с. – Режим доступу : https://hdl.handle.net/11300/22773.
Keywords: навчально-методичний посібник; система контролю версій Git; контроль версій програмного забезпечення; засоби сервісу Replit; створення віддаленого репозиторія GIT; робота з віддаленим репозиторієм GIT; проєктування програмного забезпечення; DevOps; DevSecOps; Діаграми UML; Use Cases Diagrams; створення діаграми варіантів; створення діаграми послідовностей; Sequence Diagrams; створення діаграм діяльності; Activity Diagrams; створення діаграми класів; Class Diagrams; планування ресурсів проєкту; декомпозиція програм; добір видів тестування; educational and methodical manual; Git Version Control System; Software Version Control; Replit service tools; creating a remote GIT repository; working with a remote GIT repository; software design; creating a variant diagram; creating a sequence diagram; creating activity diagrams; creating a class diagram; project resource planning; decomposition programs; selection of types of testing