«Багатоколійність» здійснення кримінально-правового впливу – вимога сьогодення - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, Александр Васильевич; Kozachenko, Oleksandr V. (My University, 2013)
Досліджуються питання визначення змісту і структури системи заходів кримінально-правового впливу, яка застосовується як за умови вчинення кримінального правопорушення, так і інших протиправних діянь. З метою забезпечення балансу інтересів людини, суспільства і держави обґрунтовується необхідність дослідження сукупності прийомів і способів впливу на засадах «багатолійності», здатної забезпечити необхідний і достатній вплив на кримінальні практики.

Исследуются вопросы определения содержания и структуры системы мер уголовно-правового воздействия, которые применяются как при условии совершения уголовного правонарушения, так и иных противоправных деяний. С целью обеспечения баланса интересов личности, общества и государства обосновывается необходимость исследования совокупности приемов и способов воздействия на началах «многоколейности», способной обеспечить необходимое и достаточное воздействие на криминальные практики.

In this article there is an investigation the questions of defining of the contents and of the structure of system measures of criminally legal influence which are applied as a condition of making the criminal offense and other illegal acts. For the purpose to provide the balance of interests of personality, society and state the needs of research the set of methods and ways of influence on the begging of the versatility, capable to provide necessary and sufficient impact on criminal practice located.
Козаченко О. В. «Багатоколійність» здійснення кримінально-правового впливу – вимога сьогодення / О. В. Козаченко // Юридичний вісник. – 2013. - №1. – С. 81-87.
Keywords: культуро-антропологічна методологія; система кримінально-правових заходів; «багатоколійність» кримінально-правового впливу; кримінальне покарання; спеціальні кримінально-правові заходи; реабілітаційно-заохочувальні заходи; реституційно-компенсаційний вплив; культурно-антропологическая методология; система уголовно-правовых мер; многовекторность уголовно-правового воздействия; уголовное наказание; специальные уголовно-правовые меры; реабилитационно-поощрительные меры; реституционно-компенсационное влияние; cultural and anthropological methodology; criminal law measures; multi-vector nature of criminal law; criminal penalty; special criminal law measures; rehabilitation and incentives; compensatory restorative influence