Диджиталізація у державно-правовій сфері : методичні вказівки до планів семінарських занять для бакалаврів, які навчаються за спеціальностями D8 – Право, К9 – Правоохоронна діяльність та D9 – Міжнародне право - Тицька, Яна Олександрівна; Атаманова, Наталя Віталіївна; Tytska, Yana; Atamanova, Natalia (Одеса : Міжнародний університет, 2026)
Методичні вказівки присвячені комплексному висвітленню теоретичних і практичних аспектів диджиталізації у державно-правовій сфері. У виданні розкрито сутність цифрової трансформації державного управління та правової системи, проаналізовано правові засади електронного урядування і цифрової демократії, особливості правового регулювання інформаційних відносин, забезпечення інформаційної та кібербезпеки. Значну увагу приділено правовим аспектам використання штучного інтелекту, міжнародним моделям його регулювання, а також підходам Європейського Союзу до формування ризик-орієнтованої правової політики у цій сфері. Окремо розглянуто публічно-правове регулювання сучасних цифрових технологій, зокрема блокчейну, віртуальної та доповненої реальності, метавсесвіту. Методичні матеріали містять тематичний план, плани семінарських занять, методичні рекомендації, завдання для самостійної роботи та перелік рекомендованих джерел, що сприяє формуванню системного розуміння цифрових процесів у праві та розвитку практичних навичок правового аналізу в умовах цифровізації. Видання призначене для здобувачів вищої освіти за спеціальностями «Право», «Правоохоронна діяльність» та «Міжнародне право», а також може бути корисним науковцям і практикам, які досліджують проблеми цифрового права.
Тицька Я. О., Атаманова Н. В. Диджиталізація у державно-правовій сфері : метод. вказівки до планів семінар. занять для бакалаврів, які навчаються за спец. D8 – Право, К9 – Правоохоронна діяльність та D9 – Міжнародне право. Одеса, 2026. 38 с. URL: https://hdl.handle.net/11300/32736 ; DOI: https://doi.org/10.32837/11300.32736
Keywords: Диджиталізація державно-правової сфери; електронний уряд; електронний цифровий підпис; Інтернет; концепція уряду; модернізація державного управління; портал «Дія»; цифрова трансформація; цифрові держпослуги; цифровізація