Окремі аспекти перевезення повітряним транспортом у період пандемії COVID-19 - Приленський, Ігор Генріхович (Одеса: Фелікс, 2021)
Розглянуто проблему поширення патогенних мікроорганізмів на борту пасажирського літака. Доведено, що система кондиціонування повітря повітряного судна та організація повітряних потоків в салоні є основними чинниками в інфікуванні пасажирів під час перельоту.
Приленський І. Г. Окремі аспекти перевезення повітряним транспортом у період пандемії COVID-19 / І. Г. Приленський // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 161-164.
Keywords: транспортна логістика; пандемія COVID-19; авіаційна галузь; авіаційні пасажирські перевезення; біобезпека; система кондиціонування повітря