Комп‘ютерна схемотехніка та архітектура комп‘ютерів : навч.-метод. посібник - Задерейко, Олександр Владиславович; Логінова, Наталія Іванівна; Трофименко, Олена Григорівна; Манаков, Сергій Юрийович; Толокнов, Анатолій Арнольдович; Гура, Володимир Ігоревич (Одеса, 2022)
Навчально-методичний посібник призначено для підготовки до лабораторних і самостійних робіт, які виконуються в межах навчальної дисципліни, присвяченої вивченню фундаментальних основ комп‘ютерної схемотехніки та архітектури комп‘ютерів майбутніми ІТ-спеціалістами.

Розглянуто основні принципи схематичної побудови функціональних вузлів персонального комп’ютера, що формують багаторівневу структурну організацію обчислювальних систем. Наведено завдання до лабораторних і самостійних робіт, які дозволяють дослідити принципи функціонування базових складових комп’ютерної техніки і навчитися проектувати, моделювати та налагоджувати електричні й електронні схеми.

The educational and methodical manual is intended for the preparation of laboratory and independent robots, which are located in the boundaries of navchalno disciplines, dedicated to the study of the fundamental foundations of computer circuitry, the architecture of the computer maybutnimi IT specialists.

The basic principles of the schematic motivation of the functional universities of the personal computer have been examined, which form the bagator of the new structural organization of the number of systems. It has been brought up to the laboratory and independent robit, I allow you to understand the principles of the functions of the basic warehouses of the computer technology, I read the design, the model, and the power of the electrical circuit.
Комп‘ютерна схемотехніка та архітектура комп‘ютерів : навч.-метод. посібник [Електронне видання] / О. В. Задерейко, Н. І. Логінова, О. Г. Трофименко, С. В. Манаков, А. А.Толокнов, В. І. Гура; Нац. ун-т «Одеська юридична академія». - 2-ге вид. перероб. і доповн. – Одеса, 2022. – 288 с. – Режим доступу : https://hdl.handle.net/11300/22720.
Keywords: комп‘ютерні системи; цифрові елементи; цифрова обчислювальна техніка; комп‘ютерна техніка; функціональні вузли цифрових пристроїв; цифрове моделювання; комп‘ютерна схемотехніка; архітектура комп‘ютерів; інформаційні технології; computer systems; digital elements; digital numerical technology; computer technology; functional universities of digital extensions; digital models; computer circuit technology; architecture of computer technology; information technology