ПОБУДОВА НОВОЇ МОДЕЛІ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ - Степаненко, Сергій Васильович; Степаненко, С. В.; Stepanenko, Serhii V. (Національний університет "Одеська юридична академія"; Юридика, 2023)
Вказано на актуальність дослідження закономірностей і забезпечення пошуку принципів, ідей, правових механізмів норм та інститутів, здатних пом’якшити протиріччя, які виникають між центральною владою і регіонами. Одним із визначальних пріоритетів здійснення адміністративної реформи, становлення України як демократичної держави є розвиток місцевого самоврядування як ефективної та максимально наближеної до людей місцевої влади. Зазначено, що загальною тенденцією для сучасних адміністративних реформ є послаблення впливу центральної влади .
Степаненко С. В. Побудова нової моделі територіального управління / Сергій Васильович Степаненко // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніхта технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг.ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. –Т. 2. – С. 24-26.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; держава; адміністративно-територіальний устрій; адміністратив- но-територіальна реформа; місцеве самоврядування; громада; state; dministrative-territorial system; administrative-territorial reform; local self-government; community