ТРАНСФОРМАЦІЯ СУБ’ЄКТНОГО ВИМІРУ СЕКТОРУ НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Білоус-Осінь, Тетяна Ігорівна; Білоус-Осінь, Т. І.; Bilous-Osin, Tetiana I. (Національний університет "Одеська юридична академія"; Видавництво "Юридика", 2023)
Зазначено, що суб’єкти владних повноважень застосовують якісно відмінні способи впливу на сферу наукової діяльності. В цілому, це пов’язується з процесами євроінтеграції, глобалізації, цифровізаціїї та пошуку національно ідентифікованих способів впливу на суспільні відносини. Доцільним вбачається запровадження посади Наукового омбудсмена, функціональне спрямування якого спрямовуватиметься на виявлення порушень та забезпечення прав учасників наукової діяльності, включаючи ті, що пов’язуються з використанням новітніх технологій у праві.
Білоус-Осінь Т. І. Трансформація суб'єктного виміру cектору наукової діяльності / Тетяна Ігорівна Білоус-Осінь // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніхта технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 2. – С. 49-52.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; наукова діяльність; трансформація, цифровізація; європейський дослідницький простір; суб’єктний владних повноважень; scientific activity; transformation, digitalization; European research space; subject of power