Нікчемні правочини: проблеми теорії - Гордієнко, Валерія Віталіївна (Одеса: Фелікс, 2021)
У статті зроблено висновок, що нікчемним є правочин, недійсність якого встановлена законом і для якого визнання його недійсності судом не потрібне. Проте, враховуючи вищевикладене, доцільно було б на законодавчому рівні визначити перелік правових ознак, за якими правочин визнається законом нікчемним.
Гордієнко В. В. Нікчемні правочини: проблеми теорії / В. В. Гордієнко // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 80-83.
Keywords: нікчемні правочини; оспорюваність правочину; нікчемність правочину; порушення публічного порядку